Coronavirus en escaperooms

Is het veilig om een escape room te spelen tijdens de coronacrisis?

Korte antwoord: Dit is veilig.

Lange antwoord: Escape rooms zijn kleinschalig vermaak, waarbij je enkel speelt met mensen die je kent. Je kunt alleen besmet raken door iemand anders die het virus bij zich draagt. Het risico op besmetting is hierdoor dusdanig nihil, zolang je speelt met mensen die je sowieso ziet.

Maatregelen

Tijdens de coronacrisis gelden er de volgende maatregelen:

  • Blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. We sturen je een cadeaubon waarmee je een andere keer terug kan komen om te spelen.
  • Houd gepaste afstand. Ga geen escaperoom spelen met mensen die je anders niet zou zien.
  • Was je handen zorgvuldig. Voor en na het spelen.

Extra maatregelen

De besmettingskans in een escaperoom is minimaal. Desondanks hebben wij ervoor gekozen om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Uiteraard houden we ons aan alle door de rijksoverheid opgestelde richtlijnen, deze zijn hier te lezen. Wij hebben een regulier schoonmaakrooster, daarnaast worden de contactvoorwerpen in onze escaperooms extra schoongemaakt. Onze bezoekers worden gevraagd om de handen te wassen voordat ze de escaperoom binnengaan. Onze medewerkers zijn geinformeerd over de richtlijnen van de rijksoverheid en zijn bewust van de kenmerken van besmetting. 

Besmettingsgevaar

De kans dat het virus indirect wordt overgedragen is heel klein, het RIVM zegt bijvoorbeeld het volgende over geld:

Kan het nieuwe coronavirus zich via geld verspreiden?

De kans dat mensen besmet raken via geld is erg klein. Waarschijnlijk speelt het ook in China maar een hele kleine rol in de verspreiding. Maar in China wordt alles op alles gezet om verspreiding te voorkomen, en blijkbaar kiezen zij er daarom voor om geld te 'desinfecteren'.

Uiteraard snappen wij dat dit een moeilijke periode is en als je al geboekt hebt en het toch niet ziet zitten om tijdens de coronacrisis bij ons te komen spelen, bieden wij je aan om de boeking kosteloos te verzetten. Je kunt ons bereiken via de telefoon op 06-125 95 039 of via email: info@akaescaperooms.nl. Wij regelen dan een cadeaubon voor je zodat je op een later tijdstip kunt boeken.

 

AKA Escape Rooms - Grote Voort 5 - 8041AM Zwolle - 06 125 95 039 - info@akaescaperooms.nl
btw-id: NL002144533B45 - KVK nummer: 66609062 -