De Zevenmijlslaarzen van Dennis

Er bestaan nog steeds 2 bondgenootschappen in The Big Escape, eentje bestaande uit Jessie, Fransisco en Ali Budget, de andere bestaande uit... Dennis. Eén geluk voor Dennis is dat de focus deze aflevering op muziek ligt, maar of dat genoeg is? Heb je de aflevering nog niet gezien? Kijk dan hier.

“Ze hebben m’n maatje Kelvin weggestemd”Dennis is nogal paranoïde deze aflevering en terecht. “Ze hebben m’n maatje Kelvin weggestemd” – wij menen ons toch een briljante plottwist te herinneren waarbij jij Kelvin genadeloos hebt opgeofferd om je eigen hachje te redden, Dennis. De andere deelnemers maken er overigens geen geheim van dat ze Dennis eruit willen werken. De toon is gezet en het spel begint.

E6Klooster

Ronde 1 – Peppi & Kokki strike again

De deelnemers komen een oude zolderkamer binnen. Ze beginnen met een suf rekensommetje dat niet eens klopt. De som die we in beeld zien is 15-5*22+19. Het echte antwoord is -76 (Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord). Het antwoord dat volgens de programmamakers klopt is 239. De som is eigenlijk: (15-5)*22+19.

Rekenfout

Jongens, dit kan toch niet? The Big Escape wordt uitgezonden op een publieke zender! Uit onverwachtse hoek blijkt juist Dennis te snappen hoe rekenen werkt (soort van), maar buiten ons zicht wordt Dennis getipt dat het antwoord anders opgelost moet worden. Nu snappen we dat Dennis zijn basisschool niet heeft afgemaakt, zijn docent was programmamaker bij de AvroTros.

“Je zit me gewoon te mollen jongen!”Dennis mist een stukje uit één van de hoezen en verdenkt Fransisco van sabotage: “Je zit me gewoon te mollen jongen!”. In het geval van Fransisco weten we eigenlijk nooit of het grove incompetentie of opzettelijke misleiding is.

Vervolgens moeten ze plaatjes van artiesten op volgorde zetten die niet bij de club van 27 horen (artiesten die op hun 27e overleden zijn). Dennis gaat op indrukwekkende wijze door de artiesten heen. Hieruit volgt pakdiehand. De grootste plottwist van deze ronde is wel dat Fransisco daadwerkelijk een zinvolle bijdrage levert door Dennis erop te wijzen dat er handen staan op sommige LP-covers. Die moeten ze vervolgens in een kliklijst stoppen en een menselijk ketting maken. Dan laat de stagiaire de deur los en klapt de uitgangsdeur op de grond. Ze nemen ook niet eens de moeite meer om de deur nog fatsoenlijk te bevestigen.

Ali Budget pakt de hand van Jessie vast als ze de aanwijzing “pakdiehand” lezen. Dit levert een erg schattige scene op.  Als je goed kijkt zie je Jessie met d’r ogen draaien.

PakdiehandEn als je niet goed kijkt, dan is hier een screenshot!

Dennis wint. We zouden zeggen Dennis en Fransisco, maar als je het hebt over een enorm blok aan je been, dan overschat je de bijdrage van de voormalige NBA-ster. Ali Budget vindt het nodig om de tekortkomingen van het programma nog eens onder de loep te leggen: “Als het klopt dat Dennis de aanwijzing heeft, betekent het dus ook automatisch dat Cisco de aanwijzing heeft en dat we dus gelijk opgaan.” Aww, arme Dennis, winnen is geen optie, hij kan hooguit niet verliezen. Het eerste woord is “dynamiek”.

Ronde 2 – De rondetafelronde

De Saw-stem volgt weer “jullie zullen inmiddels wel gewend zijn aan het labyrinth, want daar heeft dit klooster veel van weg” – wij zijn benieuwd wat voor idioot bruggetje er nu weer gevormd gaat worden “ik ga jullie nu testen op oog- hand coördinatie in een echt doolhof”. Tja, als we één ding kunnen zeggen is dat de rondetafelronde nooit teleurstelt als het op teleurstellingen aankomt. Ze moeten met een balans-bord balletjes door een doolhof leiden. We zouden dubbelzinnige grapjes kunnen maken over dat Dennis betere hand-oog coördinatie had dan hij dacht, maar dat voelt als teveel moeite voor zo’n slechte “puzzel”. Ali Budget weet te winnen en krijgt het woord “melodie”.

Balansspel

Ali Budget deelt de aanwijzing met Cisco en Jessie. Want “ik heb geen zin meer in vieze spelletjes”, terwijl hij een vies spelletje organiseert om Dennis weg te werken.

De derde ronde

Geen escape deze ronde, maar 4-op-een-rij in quizvorm. De deelnemers moeten vragen beantwoorden en kunnen bij een goed antwoord een hokje invullen. Degene die als eerste 4 hokjes op een rij heeft, wint.

E6C4opeenrij Anders dan dat door het complete gebrek aan tactisch inzicht duidelijk wordt dat de deelnemers nog nooit 4-op-een-rij gespeeld hebben, valt er weinig over deze ronde te zeggen. Dennis en Ali Budget winnen, voornamelijk door zijn kennis over de vele muziekvragen. Het derde woord volgt, “tempo”.

De stemronde

Balansspel

“Wat denken jullie, eh... vrienden? ”Het triumviraat komt er niet uit. Jessie oppert accordeon – veel te specifiek. Het beeld gaat naar Dennis. “Wat denken jullie, eh... vrienden? “ overlegt hij, terwijl hij in een verlaten plek in de kloostertuin zit. Wij zijn hier Dennis! Wij zijn je vrienden! Hebben we je vorige aflevering nog voor een gelobotimiseerde eekhoorn uitgemaakt? Neee.... zouden wij nooit doen! Wij duimen voor je!

E6LaurenWij hebben het vermoeden dat de derde wereldoorlog zich heeft afgespeeld in de kledingkast van presentatrice Lauren Verster

Iedereen doet, zoals afgesproken, een hoopje op Dennis tijdens de stemronde. Wij zitten op het puntje onze stoel, omdat wij rooten voor the underdog. En veel meer underdog dan Dennis in de halve finale wordt het niet.

Dennis raadt het woord! En Jessie en Ali Budget niet. Dennis’ stem is dus bepalend. En hij heeft op de sterkste speler gestemd, Jessie.

Het laatste woord

We vinden het jammer voor Jessie dat ze eruit ligt, aangezien ze de beste van de overblijvende spelers was. Ze was ontzettend onzeker tijdens haar deelname, geheel onterecht, ze heeft goed gespeeld. Wel balen we van alle bondjes en het onderlinge gekonkel waar ze continue onderdeel van was. Gelukkig lijkt er nu een einde aan te zijn, want volgende week is de finale!

DennisknuffeltDennis knuffelt zichzelf

Ons laatste woord

Deze aflevering ging over het establishment versus Dennis. Dennis was de underdog en daar hebben de programmamakers gretig gebruik van gemaakt, wat leuke TV opleverde. Hadden ze maar net zoveel moeite gestoken in het ontwerp van de escapes, want dat was dit keer naatje. Er is niets aan de sfeer gedaan en er waren ook geen bijzondere effecten. Qua “puzzels” waren er rekensommetjes en quizvragen. Daarnaast hadden we 4 op een rij en een balansspelletje met knikkers. Dit kunnen we met goed fatsoen geen escapes noemen. We hopen op een knallende seizoensafsluiter volgende week.

The man of the match? Dat is onmiskenbaar Dennis.

DennisWint

 

AKA Escape Rooms - Grote Voort 5 - 8041AM Zwolle - 06 125 95 039 - info@akaescaperooms.nl
btw-id: NL002144533B45 - KVK nummer: 66609062 -