The Big Escape is weer begonnen!

Wij hebben besloten dit seizoen te gaan volgen met onze eigen Escape Blog! Dus lees gezellig mee! Wel zijn er spoilers, dus als je de aflevering nog niet gezien hebt, kijk dan hier.

Met een bak vol belangstelling en bewondering hebben we gisteravond gekeken naar de wilde avonturen van eh… ja wie ook alweer? Als ze bij de publieke omroep over BN’ers pochen, weet je gewoon dat ze dat woord bij elke nieuwe vertoning verder afwaarderen. We hadden 5 minuten nodig om één van de deelnemers terug te kunnen vinden op Google. We waren overigens niet de enige, de deelnemers hadden zelf ook moeite met elkaar herkennen, wat meerdere keren tijdens de show pijnlijk duidelijk werd.

Als ze bij de publieke omroep over BN’ers pochen, weet je gewoon dat ze dat woord bij elke nieuwe vertoning verder afwaarderen

Gelukkig hadden ze bij de AvroTros ook door dat het voor ons niet te volgen was met al die nieuwe gezichten en besloten ze om het aantal deelnemers in te krimpen tot 10 ipv 12 personen. Of is dat omdat er minder afleveringen zijn?

Het decor zag er weer prachtig uit. Een oude locomotief met een schitterende Pullman wagon, die niet zou misstaan in Murder on the Orient Express, kwam dampend het perron binnenrijden. Daarmee werden de deelnemers vervoerd naar een prachtig verlaten Jezuiëtenklooster in Limburg.

BigEscape2Train

Terwijl de budgetversie van Ali B het perron op komt lopen, plaatst Zarayda de foutste quote van de aflevering waarin ze duidelijk laat blijken niet te snappen wat de #metoo beweging inhoudt: “Ik voelde me ineens super hashtag me too.”

Topografie, dat is mijn grootste zwakte!

Kelvin (1 van de verplichte Youtube sterren) had de quote van de dag met “Topografie, dat is mijn grootste zwakte!” wij hebben het gevoel dat we het tweede deel van deze quote vaker gaan horen van Kelvin dit seizoen.

Terwijl de budgetversie van Ali B het perron op kwam lopen, plaatst Zarayda de foutste quote van de aflevering

De meest denigrerende quote kwam van onze ex-volleybalster (of was het hockey?) Kim “Ik heb begrepen dat Kelvin uit Groningen komt, dus ik denk, ja dat kan niet missen, dat is gewoon een boer.”

Dennis gaat, net zoals bij de roast van Giel Beelen, voor het laaghangend fruit. Maar in plaats van dat het nog hangt ligt het al 3 weken op de grond te composteren: “Ik weet niet of jullie Bobbi Eden kennen, maar die is vooral bekend van het... haken!”. Ja Dennis, toilethumor is grappig. Poep. Scheet. Haha. Hiermee verdient Dennis de meest sneue quote van de aflevering.

De meest schrijnende quote is van Vivianne: “Ben je weer dat eeuwige strebertje dat als eerste weggestemd gaat worden?”. We hebben ons nog kostelijker vermaakt toen we dit opnieuw hoorden terwijl we de aflevering terugkeken, dit geeft haar andere uitspraken zoals “Dat gevoel, dat is een topbegin van een hele goede serie!” een onbedoelde komische lading bij het terugkijken. vivianne met haar likejar

De slechtste verliezer was Zarayda, die met minachting over haar medespelers uitlaat: ”Hebben we van deze mensen verloren?”. We verwachten nog veel gouden uitspraken van ons quotekanon Zarayda dit seizoen, in ieder geval totdat de andere deelnemers haar laatdunkende houding zat zijn en haar wegstemmen.

Francisco Elson, de NBA-ster, was onze onverwachtse held. Die man geniet zo ontzettend veel van zijn rol als kwaadaardig genie en steekt (letterlijk) met kop en schouders boven de rest van de deelnemers uit. Ons favoriete moment van de show was toen de NBA-ster niet in het telefoonhokje paste.

De welbekende ronde tafel uit deel 1 was weer terug, ook al heeft het niets te met escape rooms te maken. Het is de bedoeling om het drama en de suspense op te voeren en afstand te creëren tussen de deelnemers. En ze moesten dit keer quotes van de deelnemers aan de juiste persoon koppelen. “Ha, niemand weet dat ik dit gezegd heb”, bluft “bekende” Nederlander #7. Nee, dat komt omdat iemand niemand ooit van je gehoord heeft...

Ook kwam duidelijk de typische insteek van de Nederlandse man bovendrijven, wat we ook regelmatig tegenkomen in onze escaperooms: “Zo, we hebben alles gevonden, dus nu moet de oplossing er zijn.” Als de oplossing er dan toch iets minder blijkt te zijn dan ze verwacht hadden, kijken ze schaapachtig om zich heen.

Onze laatste woorden:

We hebben ons erg vermaakt met het kijken naar de perikelen van het clubje bekende nederlanders, ook al is de grootste claim-to-fame van de deelnemers meespelen in de eerste aflevering van seizoen 2 van The Big Escape. Het was prettig dat we dit keer wat meer meekregen van de puzzels zodat we ook een beetje wisten wat de bedoeling was. Ook waren de puzzels in thema en sommige puzzels waren erg creatief (we waren vooral fan van de blacklight puzzel). Wij kijken uit naar de volgende aflevering!

 

AKA Escape Rooms - Grote Voort 5 - 8041AM Zwolle - 06 125 95 039 - info@akaescaperooms.nl
btw-id: NL002144533B45 - KVK nummer: 66609062 -