Een escaperoom is een attractie waarbij een groep mensen wordt opgesloten in een kamer. In deze kamer bevinden zich allerlei fysieke puzzels en geheime gangen. De uitdaging van het spel is om alle puzzels binnen een uur op te lossen.

Onze aankleding en het hoge technische niveau van de puzzels en special effects zijn ongeëvenaard in de escaperoom wereld. Onze jarenlange ervaring met electronica, programmeren en decorbouw gaf ons de mogelijkheid om alles in-house te ontwikkelen op een niveau waarbij de puzzelelementen niet van echt te onderscheiden zijn. Zo maken wij geen gebruik van hang- en cijfersloten, maar van puzzels waarbij gebruik gemaakt wordt van een combinatie van electronica en mechanica, zodat een puzzel oplossen ook echt bevredigend voelt. Wij presenteren een fantasiewereld, waarbij je uit je normale belevingswereld en in het spel getrokken wordt. Elke puzzel die je tegenkomt is volledig uniek. Op elk detail is gelet. Vanaf het moment dat de deur achter je dichtvalt en het avontuur begint tot en met het moment dat je alle puzzels in de kamer hebt opgelost.

Escaperooms zijn één van de veiligere activiteiten, omdat je met je eigen groep vrienden, familie of collega's speelt. We hebben daarnaast enkele preventieve voorzorgsmaatregelen genomen, lees hier meer.

Het minimum en maximum aantal deelnemers verschilt per escaperoom en staat bij elke escaperoom vermeld.

Nee. Elke escaperoom heeft een vluchtuitgang die altijd te openen is. Er zijn twee uitgangen uit onze ruimte. We houden ons aan alle brandvoorschriften en wettelijke voorschriften en zijn gekeurd door de gemeente. We zijn altijd zelf aanwezig. We houden onze kamers in de gaten houden met camera's en microfoons. We hebben een aantal fysieke elementen (kruipen en klimmen), maar deze zijn niet gevaarlijk. Voorzichtigheid is natuurlijk altijd geboden.

De leeftijdsgrens zonder begeleiding is 12 jaar. Met begeleiding van een volwassene mogen de deelnemers jonger zijn dan 12 jaar, maar de puzzels zijn waarschijnlijk te moeilijk voor kinderen onder de 12.

Gefeliciteerd! Wat betreft het spelen van de kamers, er zijn geen zware fysieke hindernissen, dus iedereen die mobiel is kan deelnemen. Sherlock Holmes is wel de meest toegankelijke kamer.

Sherlock Holmes is rolstoeltoegankelijk voor 1 rolstoel (2 bij uitzondering). De duikboot en het laboratorium van dr. Frankenstein zijn helaas volledig ongeschikt voor rolstoelers, vanwege trappen, kruipruimtes en ladders.

We sluiten je nooit echt op. Er is altijd de mogelijkheid om de rooms vroegtijdig te verlaten en wij zijn erbij om alles in de gaten te houden. Lichte claustrofobie is in onze ervaring geen probleem. Gezien de aard van het spel raden we escaperooms echter af aan mensen die lijden aan een ernstige vorm van claustrofobie. Sherlock Holmes is de meest geschikte kamer voor mensen met lichte claustrofobie.

Ja, al onze kamers zijn volledig in het Engels te spelen.

Ja, wij zijn alleen beschikbaar via reserveringen. Dat kan via de knop "Reserveren" in het hoofdmenu. Mochten er problemen zijn, neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefoon.

Betaling kan op meerdere manieren. Op locatie kun je gepast met PIN betalen. Vooraf via iDeal of per factuur. De betaalmethode kun je selecteren voordat je de bestelling definitief maakt.

Binnen het hek van de Biljartfabriek zijn ruim voldoende gratis parkeerplaatsen aanwezig. Ook is er een overdekte fietsenstalling op het parkeerterrein aanwezig.

Er is een toilet beschikbaar vóór en na de escape room experience. Tijdens het spel maken wij natuurlijk uitzonderingen voor extreme noodgevallen.

Als je te laat komt, gaat dit van de tijd af die je hebt om de kamer op te lossen. Als je te vroeg komt, zul je moeten wachten. Kom dus op tijd! Wij adviseren zo'n 10 minuten van tevoren te komen, zodat iedereen nog gebruik kan maken van het toilet.

Ja, als er grotere groepen komen kan één groep wachten in de lounge terwijl een andere groep de room(s) doen. We hebben ook koffie en thee beschikbaar voor de wachtenden.

We hebben vaste starttijden die aangegeven staan per escape room. In overleg is echter veel mogelijk. In de weekenden zijn vanwege de drukte onze mogelijkheden voor verschuiving van tijden beperkt. Wil je op een andere tijd spelen, neem contact met ons op via de contactpagina.

Deze is te zien bij de algemene voorwaarden.

Deze zijn te zien bij de actievoorwaarden.

Ja, dat kan als volgt: Reserveer de escape room op het gewenste tijdstip en vermeld in de opmerkingen op de bestelpagina dat het om een optie gaat.

Nee. Je wordt ontvangen door een gastheer/gastvrouw, deze geeft uitleg voor de kamer begint en doet de nabespreking. Tijdens het spel zijn er geen acteurs aanwezig.

Wij serveren alleen koffie en thee. De gezellige binnenstad van Zwolle is redelijk dichtbij, op een afstand van 1400 meter.

Een escaperoom is een erg leuke activiteit voor een vrijgezellenfeest en bij ons ben je aan het goede adres. Wij werken namelijk graag mee aan eventuele snode plannen die jullie voor de vrijgezel hebben gepland om zo de beleving nog onvergetelijker te maken! We vragen hier geen vergoeding voor, behalve een deelname in het leedvermaak. Neem contact met ons op om te overleggen.

42

Dat is ook geen vraag. Maar neem gerust contact met ons op. Onze gegevens vind je op de contactpagina.

 

AKA Escape Rooms - Grote Voort 5 - 8041AM Zwolle - 06 125 95 039 - info@akaescaperooms.nl
btw-id: NL002144533B45 - KVK nummer: 66609062 -